Föredrag

Nu går det även att boka föredrag med mig tillsammans med min författarkollega Marie Hjalmarsson Engelke ( @sophieelkansvanner ). Vi kommer gärna till er förening/sällskap och berättar om Key, Lagerlöf och Elkan. Pris vid förfrågan via kontaktsidan.

 

Boka föreläsning om:

En sällsynt vänskap - Ellen Key och Selma Lagerlöf. Vad tyckte de två litterära berömdheterna om varandra och vad innehåller alla kvarvarande brev som för första gången ges ut? Boken ger en fördjupning i svensk kvinno- och litteraturhistoria och innehåller Ellen Key och Selma Lagerlöfs 30-åriga brevväxling. Korrespondensen lyfter allt från vardagsbestyr, filatropi och styrelsearbeten, till frågor om världskrig och fredsarbete. Det ger en unik inblick i en vänskap som var sällsynt och som genom åren varit ifrågasatt.

Henrika Widmark (1848-1920) Hon var byggherren som aldrig var någon pamp, och en doldis i första vågens kvinnorrörelse men styrelseproffs.  Om levnadsvillkor, texter, arkitektur och föreningsliv i Sverige under senare delen av 1800-talet. Från slott och salonger i Stockholm till västkusten salta bad , sett genom en kvinnas ögon vid förra sekelskiftet. Om boken..
Trollhättans bibl

De besvärliga, Boken och forskningen om vanartade flickorna och skyddshem i Sverige, här genom Göteborgs stads skyddshem med riksintag 1922-1954. Varför tog barnavårdsnämnden flickorna och hur gick det sedan för dem? En historia om svensk institution och pedagogik, som inte är den vi hört om förr. En historia som visar på något gott.

Sexualitetens historia, Hur har vi människor älskat med varandra? Har samhälle och religion påverkat oss och gör det så än idag? Det blir en vandring från antikens dualism, medeltidens skam och till upplysningen nöjen och nutidens norm. 

Modehistoria Kläder och uttryck i västvärlden. Från år 1066 - nutid.

 

Pris på föreläsning ges vid förfrågan via kontaktsidan 

 

Aktuella föreläsningar se startsidans kalendarium!